2010. május 6., csütörtök

D-72: intervall tesztelés

Még mindig sajog a jobb vállam a szombati eséstől. A bal mellkas legalsó borda alatt is érzek egy kis zúzódást.
Az időjárás esős, de nincs hideg. Estére tervezek egy 1,5 órás spinninget, benne 5 x 60/60 mp max intervallt. Meglátjuk, hogy fog esni. A lábaimat egyre inkább kezdem jól érezni, múlik belőlük a fáradtság.

Megvolt az első intervall spinning edzés. Mivel pihenő héten vagyok ezért csak 5 ismétlést csináltam. A cél az volt, hogy ülve, nagyobb ellenállás mellet, 60-80-as pedál fordulaton felvinni 1 perc alatt amennyire tudom, majd 1 perc pihenő, lehetőleg a pulzus 65% körüli visszaesésével. Így sikerült:


Látszik, hogy az 1 perc kevés volt, mert nem sikerült még 90% fölé sem vinni a pulzust. :-(
Megkérdezem Olivért, hogy mi a véleménye. Fáradtság, vagy nem forszíroztam eléggé? Esetleg nekem rövid az 1 perc? Nem tudom, majd Oli megmondja. 
Nyújtás és pihenés, nem érzek fáradtságot, szerencsére :-)

Oli tanácsa:
"Inkább a 80 as vagy kicsit magasabb fordulat felé tendálj, mint a 60, így gyorsabban fel tudod vinni a pulzust. Az 1p végére elvileg el kellene tudjad érni. 
Ennél a feladatnál használj hosszabb, 2-3p es pihenőt (65% on mehet) az 1p es ismétlések között.
Ha mondjuk másfél p alatt sem bírod elérni a 90% ot, akkor valszeg fáradt vagy, ilyenkor ne erőltesd, várj egy olyan napot, mikor meg tudod valósítani a helyes végrehajtást.
Az 1p alatti feladatoknál, sőt talán már az 1p nél is a pulzus sokszor nem a legojbb teljesítmény mérő, hagyatkozhatsz az érzéseidre, mert ilyen rövid idő alatt nem mindenden esetben tud reagálni a tényleges teljesítményre."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése